Trailer till Bel-Air ger en mörk twist på Fresh Prince klassiska öppning

Jabari Banks Bel-Air

Den nya trailern för Fresh Prince-rebootserien Bel-Air, med Jabari Banks som Will Smith i huvudrollen, återskapar den ursprungliga temalåten på ett mer dramatiskt sätt.

Den andra trailern för Fresh Prince-rebootserien Bel-Air gör den ursprungliga sitcom-temalåten grynigare och mer realistisk. The Fresh Prince of Bel-Air, som är den serie som katapulterade Will Smith till stjärnstatus, följde hans karaktär – som också heter Will Smith – när han navigerade i att vara en fisk ur vattnet i ett rikt område i södra Kalifornien. Efter att filmskaparen Morgan Cooper gjorde en beundrarfilm där han återskapade serien som ett grymt drama, samarbetade Will Smith med honom för att förverkliga sin vision på NBC:s streamingtjänst Peacock. Den första säsongen av Bel-Air kommer att ha premiär på Super Bowl-söndagen i år.

Ett av de mest ikoniska inslagen i den ursprungliga sitcomen är dess öppningsmelodi. Will Smith rappar om de omständigheter som ledde till att han flyttade in hos sin moster och farbror i Bel-Air. Hans uppväxt i västra Philadelphia avbryts när ett slagsmål med några tuffa killar på en basketplan får hans mamma att frukta för hans säkerhet och skicka iväg honom till Kalifornien.

Peacock släppte just den andra trailern, som berättar samma historia som Smiths originalrap, med en mycket mörkare twist. Karaktären Will, som nu spelas av Jabari Banks i Bel-Air, hamnar fortfarande i ett slagsmål på en basketplan, men det är ett mycket farligare och mer realistiskt slagsmål som hotar att bryta ut i skjutvapenvåld. I stället för att en mamma eventuellt överreagerar på Will Smiths “bad boy”-attityd är den nya Wills mamma genuint rädd för hans liv när hon skickar iväg honom. Kolla in trailern nedan:

De andra skådespelarna som kliver in i ikoniska roller är Adrian Holmes som Phillip Banks, Cassandra Freeman som Vivian Banks, Olly Sholotan som Carlton Banks, Coco Jones som Hilary Banks och Akira Akbar som Ashley Banks. Serien regisserades av Cooper tillsammans med Nick Copus och Dale Stern. Peacock är så övertygade om sin nya vision för serien att de redan har förnyat Bel-Air säsong 2 före premiären.

Bel-Air har verkligen gjort sitt uppdrag tydligt med den här nya trailern. Den kommer att följa den grundläggande strukturen för historien i den ursprungliga sitcomen till punkt och pricka, men presentera den mörkare sidan av hur dessa händelser skulle kunna utspela sig i en mindre stiliserad miljö. Tonen är mycket viktig för hur en berättelse tas emot av publiken, och de val som gjorts för den nya serien återspeglar verkligen hur samtalen om ras och klass i den allmänna opinionen har förändrats sedan den ursprungliga serien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *