The Exorcist: Believer Tar en stor risk

The Exorcist: Believer

Riktningen för The Exorcist: Believers andra trailer tyder på att filmen tar en enorm risk med en omstart av skräckfilmen, vilket kan orsaka problem för den.

Medan The Exorcist: Believers andra trailer uppmärksammar skräckfranchisens berömda historia, signalerar den också att filmen tar en enorm omstartrisk. Många omstart av skräck slutar oundvikligen dra på sina föregångare. Detta är inte alltid en dålig sak, vilket bevisas av Scream 2022. Den uppföljaren lyckades starta om Scream-franchisen och göra rättvisa åt sina ursprungliga hjältar samtidigt som de skapade en ny rollbesättning. Scream 2022: s förmåga att balansera franchisens arv med en ny berättelse var dock undantaget, inte regeln.

Medan The Exorcist: Believer ser ut att infria ett 50-årigt löfte, riskerar den efterlängtade omstarten av franchisen att spela för mycket på arvet från sin föregångare. Ingen av de tidigare uppföljarna, prequels eller reboots av The Exorcist lyckades återskapa styrkan hos den ursprungliga psykologiska skräckfilmen, och detta berodde delvis på deras vördnad för 1973 års film. Även om få filmer har lyckats återskapa det kulturella genomslaget för 1973 års original The Exorcist, var en stor faktor som skadade tidigare uppföljare oförmågan att ta en risk och gå vidare från franchisens ikoniska huvudrollsinnehavare.

Exorcisten: Believer bör inte fokusera på Linda Blairs Regan McNeil

Blair gav en häpnadsväckande prestation i The Exorcist, och detta kom att definiera franchisen. Ett stort misstag i Exorcist-uppföljaren som The Exorcist: Believer måste undvika är att fokusera på Blairs karaktär framför de nya huvudpersonerna. Den andra trailern är dock inte alltför lovande i detta avseende. Trailern öppnas med en scen där ett besatt barn pratar med Ellen Burstyns återvändande Exorcist-hjältinna om Regans öde. Detta fokuserar på Blairs karaktär och påminner tittarna om hennes berättelse. Men att uppmärksamma Blairs roll är i sig ett högriskprojekt. För det första framgår det inte av trailern om Blair ens kommer att dyka upp i The Exorcist reboot.

Även om Blair repriserar rollen som Regan är det uppenbart att hon inte kommer att vara filmens huvudperson. Som sådan bör hennes karaktärs arv inte tillåtas överskugga The Exorcist: Believers nya hjältar. Den andra trailern berättar inte något nytt om de två unga hjältinnorna som är besatta av demoner i uppföljaren, men den innehåller en lång sekvens som diskuterar Blairs Regan. Att hypa upp Blairs potentiella The Exorcist: Believer är en sak, men att fokusera på hennes karaktärs comeback över filmens påstådda huvudperson upprepar ett frustrerande mönster som ses i andra senaste omstart av berömda skräckfranchises.

Precis som Texas Chainsaw Massacre 2022 eller Halloween Ends, The Exorcist: Believer vara så upptagen med att fokusera på Regans återkomst att omstarten kommer att misslyckas med att centrera sina nya karaktärer och riktiga hjältar. Alltför ofta spenderar omstart av skräckfranchise så mycket energi på att bygga upp sin hjältinnas comeback att de misslyckas med att få tittarna investerade i sina nya karaktärer. Detta skulle vara särskilt problematiskt i fallet med Regan, eftersom hon var både hjältinnan och skurken i Exorcisten. Tittarna förknippar redan Blairs karaktär med serien, vilket innebär att The Exorcist: Believer borde etablera nya karaktärer och berättelser istället för att dra ännu mer uppmärksamhet till sin befintliga huvudattraktion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *