The Boys tredje säsong recension – fortfarande rolig, ultravåldsam och briljant

the boys säsong 3

Superhjältesatiren går från klarhet till klarhet. Det är svårt att säga vem av skådespelarna, författarna eller tittarna som har roligast.

The Boys are back in town, The Boys are back in town! Eller åtminstone på Amazon Prime Video, som det nästan är värt att skaffa bara för denna egenartade serie om hur livet egentligen skulle vara för moderna superhjältar med en satirisk syn på Amerika. Kolla in den här sidan och få en Amazon rabattkod för att se Prime gratis i 30 dagar bland annat.

Slutet av den andra säsongen lämnade oss med Butchers hustru Becca, som av misstag dog i händerna (eller snarare laserögonen) på hennes son Ryan och Stormfront som blev förlamad i samma attack. Vought-företaget var i maskopi med Church of the Collective (The Boys bestämda osubtila poke till Scientology), medan en massa – och jag menar en massa – knäppta huvuden något spårade ur kongressutfrågningen om Vought’s eventuella missgärningar. Homelander var täckt av blod, hindrad av Butcher och Maeve, berövad sin nazistflickvän/världsövertagande – och han var förbannat rasande över det. Den vanliga utgåvan av Compound V var uppskjuten och Hughie travade glatt iväg för att arbeta för kongressledamoten Victoria Neuman, ovetande om att hon är den överordnade huvudrollsinnehavaren.

I början av säsong tre är Homelander fortfarande rasande och blir bara mer och mer rasande när han inleder en presskampanj för att rehabilitera honom efter hela hans pro-fascistiska period med Stormfront. Och det är innan Deep (Chace Crawford, fortfarande avslöjande efter sex säsonger av Gossip Girl där han var bekvämt outad av möbler) börjar komma upp på insidan med sin väl mottagna självbiografi och film om att fly från kyrkan. “De kallar mig nästa Leah Remini!” Och definitivt innan Vought-chefen Stan (Giancarlo Esposito – jag undrar hur det är att vara en skådespelare som han, som aldrig är en stor stjärna men alltid någon som tittarna är så glada över att se när han dyker upp?) gör den alltmer populära Starlight till sin medkapten i de sju.

Vought har som nytt företag att skapa Temp V – en modifierad version av den förening som kan ge vem som helst superhjältekrafter i 24 timmar. Den som planerar en invasion skulle till exempel kunna köpa tillräckligt många doser av Vought för att ge sin armé ett överväldigande övertag, utan något av den narcissism och korruption som – inser han nu – vanligtvis följer med att göra någon permanent speciell och dyrkad av miljoner. Med Temp V kan inget gå fel.

The Boys släpps i veckovisa delar, precis som förr i tiden. Smart, smidig, satirisk underhållning, med tillräckligt mycket fräckhet och skådespeleri för att göra den till en utav Amazon’s bästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *