Peaky Blinders säsong 6 är mörk som fan, säger Cillian Murphy

Cillian Muphy berättar om den kommande säsongens mörkare karaktär i Peaky Blinders i en intervju och beskriver den sjätte säsongen som “mörk som fan”.

Cillian Muphy berättar om den mörkare karaktären av Peaky Blinders säsong 6 i en intervju nyligen och beskriver den som “Dark as fuck” (mörk som fan). Murphy spelar huvudrollen som den Birmingham-baserade gängledaren Tommy Shelby i efterdyningarna av första världskriget. Den populära dramaserien från BBC är för närvarande planerad att avslutas med sin sjätte säsong.

När Thomas Shelby kommer hem efter att ha överlevt det stora krigets fasor etablerar han Birminghams gatugäng som är känt som Peaky Blinders. Under seriens gång blir Tommy förälskad, fixar hästkapplöpningar, samarbetar med kriminella allierade från hela världen, blir parlamentsledamot och möter framväxande fascistiska rörelser. Efter så många prövningar och svårigheter lämnade säsong 6 Tommy ensam på ett fält, med hallucinationer av sin sedan länge döda kärlek Grace (Annabelle Wallis), som håller en pistol mot hans huvud medan han skriker mot himlen. När den senaste trailern visade att välkända ansikten återvänder, och med år av smärta som tar ut sin rätt på Tommy, förutspår Murphy en mycket mörk tid för sin karaktär.

I ett samtal med Esquire om sin roll och seriens sista säsong öppnade Murphy upp om hur långt serien kommer att driva sina skådespelare. Murphy kallade den sista säsongen för “mörk som fan” och undvek att gå in på alltför många detaljer, men erkände att han var osäker på om Tommy kommer att få ett lyckligt slut. Trots att han tvivlade på om Tommy skulle bli förlöst i slutet av serien, sade Murphy att han hade förtroende för skaparen Steven Knights planer. Även om han själv är osäker uppgav Murphy att han skulle låta det vara upp till publiken att själv avgöra om Tommy får det slut han förtjänar och om han hade förlöst sig själv för sina tidigare handlingar. Kolla in Murphys tease nedan.

“Jag tror att [upprättelse är] vad Steve syftade på. Med massor av felvändningar på vägen. Men jag vet inte. Jag lämnar det till den allmänna opinionens domstol. Jag vet inte om han har fått upprättelse än.”

Peaky Blinders säsong 6 cillian murphy

Även om säsong 6 bekräftades vara den sista säsongen 2021 har BBC lämnat saker öppna för liv efter tv-seriens slut. Efter ett uppehåll på grund av produktionsförseningar under det första året av COVID-19-pandemin bekräftade Knight på seriens webbplats att den sjätte säsongen skulle vara den sista, men lovade de högsta insatserna och den bästa säsongen hittills. Knight avslöjade senare att en film skulle avsluta BBC:s kriminalepos från början av 1900-talet på ett riktigt sätt och lovade en högre budget för projektet. Trots detta har Knight och BBC inte avslöjat hur filmen kommer att distribueras. Även om dess framtida film förblir mycket hemlighetsfull, så ser säsong 6 ut att bli en kulmen på hela seriens värld så här långt, eftersom figurer som Tom Hardys gangster Alfie Solomon återvänder.

Med Tommy som krossades och lämnades vid en så dyster punkt i säsong 5 kommer Peaky Blinders säsong 6 garanterat att bjuda på några av seriens mest karaktärsdrivna stunder. Även om serien har fått omfattande hyllningar och inflytande är Shelby en av tv:s mest komplexa karaktärer. Men eftersom Murphy föreslår att fansen kommer att få avgöra om Tommys slut kommer att vara passande, är det möjligt att hans öde kan splittra publiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *