Halo säsong 2: Fear the Walking Dead-producent är tänkt som ny programledare

AMC:s Fear the Walking Dead-producent David Wiener rapporteras ha förhandlat om att bli showrunner för Paramount+:s Halo för säsong 2.

AMC:s Fear the Walking Dead-producent David Wiener rapporteras ha förhandlat om att bli showrunner för Halos andra säsong. Halo, den kommande serien från Paramount+, är baserad på det populära videospelet med samma namn och följer Master Chief Spartan John-117, en biokemiskt och cybernetiskt förbättrad supersoldat som kastas in mitt i ett krig på 2600-talet mellan mänskligheten och utomjordingen Covenant. Pablo Schreiber spelar huvudrollen som Master Chief, en av de mest kända och älskade karaktärerna inom spelvärlden.

En miniserie i live-action (Halo 4: Forward unto Dawn) och en digital film (Halo: Nightfall) har tidigare anpassats från Halo-serien. Men inget i närheten av en fullfjädrad film eller serie med fokus på Master Chief har någonsin sett dagens ljus. Halo-serien har varit under utveckling under en längre tid. Ursprungligen fick serien grönt ljus hos Showtime 2018 och förlorade sin regissör, exekutiva producent och landade så småningom hos Paramount+ 2021. Dess showrunner, Kyle Killen, lämnade projektet innan inspelningen började och ersattes av Steven Kane, som övervakade huvuddelen av produktionen för säsong 1. Kane har dessutom gjort klart att han inte skulle återvända till serien om den förnyas för en andra säsong.

Vid 2022 års Halo-presentation av Television Critics Association pratade den verkställande producenten Justin Falvey om en potentiell ersättare för Kane om Halo skulle förnyas för en säsong 2. Enligt Amblin Entertainments EP är Fear the Walking Dead’s David Wiener i blickfånget som seriens nya showrunner. Läs hela citatet nedan:

“Vi talar med David Wiener, som är ansvarig för Flesh and Bone och Fear the Walking Dead, om att leda den andra säsongen, om vi kommer till den platsen”, säger Falvey. “Vår avsikt är att producera, du vet, flera säsonger av showen som det finns en hel del historia att berätta, och som Pablo antydde, har vi så många hinkar vi kan doppa i med dessa redan existerande karaktärer och dessa nya karaktärer. Och dessa världar, bokstavligen universum. Snacka om en serie som bygger upp en värld. Så förhoppningsvis kommer vi att göra det här under en längre tid nu.”

Halo tv

Halo presenterade nyligen sin första trailer i full längd under NFL:s AFC Championship Game och fick hela internet att prata. Den nio avsnitt långa serien kommer slutligen att debutera på Paramount+ den 24 mars. För att upprepa: Även om en säsong 2 av Halo kan vara på gång har Paramount+ inte officiellt förnyat den kommande serien. Det finns dock mer än tillräckligt med historia och berättelser att utforska.

Med tanke på källmaterialets omfattning och skala har det visat sig vara en både skrämmande och ansträngande uppgift för alla inblandade att ge Halo liv. Med detta sagt kommer serien inte att vara en direkt anpassning. I stället kommer serien att se karaktärer som Master Chief, Halsey och Cortana engagera sig i en berättelse som hämtar inspiration från spelen. Trots avsaknaden av röstskådespelaren Steve Downes och en ikonisk temalåt verkar Halos rustningar, vapen, utomjordiska varelser och visuella effekter alla vara på topp. Förhoppningsvis kommer allt arbete som lagts ner på serien att resultera i en trogen och effektiv första säsong som motiverar en andra säsong som inte blir sur av en svängdörr av kreatörer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *