Flashdance TV serie under utveckling

Flashdance tv serie

Justin Simien, skapare av Dear White People, har fått i uppdrag att anpassa och regissera Paramount+:s moderna version av filmklassikern Flashdance från 1983.

TV-serien Flashdance har påbörjats av Justin Simien, skapare av Dear White People. Dear White People är baserad på filmen med samma namn från 2014, skriven och regisserad av Simien, och kom ut på Netflix 2017 och blev snabbt populär för sin progressiva utforskning av frågor kring rasrelationer i ett modernt amerikanskt landskap, den fiktiva Ivy League-institutionen Winchester University. Serien släppte sin fjärde och sista säsong i september 2021.

Succéfilmen Flashdance, som släpptes 1983, följer en ung kabarettdansare och stålverksarbetare som strävar efter att bli en professionell ballerina. Huvudpersonen Alex spelas av Jennifer Beals, som numera spelar Twi’lek Garsa Fwip i Disney+ Star Wars-serien The Book of Boba Fett. En Flashdance-reboot-show har varit på gång hos Paramount+ sedan oktober 2020, då det fortfarande hette CBS All Access. Även om Runaways-skrivaren Tracy McMillan och The Haves and the Have Nots-skådespelerskan Angela Robinson tidigare har varit aktuella för att skriva och regissera, gör serien nu vissa förändringar kreativt.

Under Paramount+:s TCA-presentation tillkännagavs det att Justin Simien har kommit ombord på tv-serien Flashdance. Dear White People-skaparen kommer att anpassa och regissera den moderna versionen av den klassiska filmen. Simien har till synes tagit över efter McMillan och Robinson.

flashdance tv show

Det är uppenbart att Paramount+:s mål med Flashdance-serien är att uppdatera den klassiska filmen för en modern publik, och de kunde inte ha hittat en bättre showrunner för jobbet än Simien, som redan har haft framgång med att översätta en långfilm till tv, om än sin egen film. Även om vissa kommer att ta avstånd från att Simien leder ett projekt om en ung kvinna i stället för en kvinnlig författare, hade han framgång med Dear White People, som kretsar kring en kvinnlig huvudperson, så det finns ingen anledning att tro att han inte kommer att leverera med Flashdance också.

Eftersom filmen från 1983 i stort sett är okänd för en yngre publik (förutom att den refereras av Deadpool 2) har Simien en speciell möjlighet med Flashdance-serien att blåsa nytt liv i en klassisk historia. Filmen bär redan på flera teman som fortfarande är relevanta idag, som modern femininitet och en kvinnas känsla av självvärde. Flashdance har tiggts om att göras om, och när en talang som Simien tas ombord kommer det ett steg närmare att bli verklighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *