Brian Cox från Succession var irriterad över att Logans födelseort är hans hemstad

Brian Cox Succession

Brian Cox från Succession avslöjar i en intervju nyligen att han var irriterad över att hans karaktär Logan Roys födelseort är densamma som hans egen hemstad.

Brian Cox från Succession avslöjade nyligen i en intervju att han var irriterad över att hans karaktärs födelseort är densamma som hans egen hemstad. Cox spelar Logan Roy, grundare och VD för Waystar Royco och är patriark i familjen Roy i HBO:s succéserie Succession. Det framgångsrika dramat fokuserar på de interna konflikterna och kampen om makten inom den dysfunktionella, megaresistenta familjen Roy.

Succession säsong 3 slutade med en rejäl smäll, då Logan visade att han aldrig hade tänkt att något av hans barn skulle ta över medieimperiet. Redan innan säsongsfinalen har serien visat sig vara en stor succé för HBO, och en fjärde säsong hade förnyats av nätverket en vecka inom premiären av säsong 3. Även om Logan Roys hemstad aldrig fokuseras på på ett större sätt under hela serien, berättas det att han ursprungligen kommer från Skottland.

I en intervju med Vanity Fair berättar Cox om hur hans karaktär ursprungligen var tänkt att komma från Quebec. I Succesces första åtta avsnitt hade han en accent med en bakgrund från Vermont/Québec. Han avslöjade att senare under produktionen informerade programledaren Jesse Armstrong honom om att hans karaktär faktiskt skulle vara från Dundee, Skottland, samma hemstad som Cox kommer ifrån. Cox uttryckte sin irritation över att karaktärens bakgrund ändrades efter att han redan spelat in nio avsnitt. Hela citatet kan läsas nedan:

“I det första avsnittet var jag ursprungligen född i Quebec, så jag tänkte att jag inte är ganska bra på kanadensare. Men jag har tillbringat mycket tid i Vermont, så jag bestämde mig för att det kanske skulle räcka med ett slags accent runt den kanadensiska gränsen, så jag gjorde det. I det nionde avsnittet kom Peter Friedman, som jag ständigt sparkar och återanställer i serien, till mig och sa: “De har ändrat din födelseort”. Och jag sa: “Vad menar du? Han sa: “Du är inte längre född i Quebec.” Jag sa: “Så var är jag född nu?” “Någonstans som heter Dundee, Skottland.” Jag sa, men det är där jag föddes. Och Peter sa: “Det är ett sammanträffande.” Jag sa: “Ja, det är ett jäkla sammanträffande.” Sedan gick jag över till Jesse och frågade: “Vad är det som pågår?” Han sa: “Vi tänkte att det skulle bli en liten överraskning.” Jag sa: “Det är en jäkla överraskning!” Jag sa: “I nio avsnitt har jag spelat den här killen från Vermont, Quebec och plötsligt är jag där nu…” “Ja, men du har varit här länge och du åkte väldigt tidigt.” Jag sa: “Åh, det är en trygghet, tack.”

Brian Cox Succession

Det är lätt att förstå hur Cox skulle bli överraskad av denna nyhet. Den klassiskt utbildade skådespelaren hade redan etablerat sin legendariska porträttering av Roy, bara för att bli överrumplad av det faktum att han skulle vara från ett helt annat land. Det är också lustigt att Jesse ville skrämma honom lite grann, men också vända sig om och erbjuda försäkran om att Roy hade lämnat landet vid mycket tidig ålder och därför inte behövde oroa sig för att ändra sin accent för att passa en ny bakgrund. I slutändan växer Roy fortfarande upp i Quebec, och därför finns accenten kvar.

I serien visas Logan Roys förflutna aldrig riktigt. Enligt Logan föddes han i fattigdom och skickades senare till sin farbror i Quebec för att bo där. Publiken ser märken på Logans rygg i säsong 1, avsnitt 7, vilket tyder på att Logan blev slagen som ung av sin farbror. I övrigt finns det inga flashbacks eller klippscener som går djupt in i Logan Roys tidiga liv. Kanske kan publiken få mer information om Logans bakgrundshistoria när Succession säsong 4 har premiär på HBO någon gång 2022/2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *