Borde Star Wars verkligen ta tillbaka Grogu?

Grogu the book of boba fett

The Book of Boba Fett ger en antydan om att Grogu kommer att återvända inom en snar framtid. Hur älskad han än är för publiken riskerar det att underminera ett antal berättelser.

The Book Of Boba Fett avsnitt 5, “Return of the Mandalorian”, ger en stark antydan om att Grogu kommer tillbaka, men är det verkligen rätt sak för Star Wars att göra det? Grogu, eller “Baby Yoda” som han ibland kallas kärleksfullt av tittarna, följde med Luke Skywalker för att träna med Jedi-orden i The Mandalorian säsongsfinalen 2. Publiken undrade sedan vad som skulle hända i The Mandalorian säsong 3 nu när den centrala berättelsen faktiskt har avslutats. Förväntningarna på The Mandalorian säsong 3 dämpades något i och med att Boba Fetts avsnitt 5 fokuserade helt på mandalorianen Din Djarin (Pedro Pascal). Avsnittet antyder också starkt att Djarin hittar en väg tillbaka till Grogu när han ber The Mandalorian Armorer att smida Grogu något av hans Beskar-spjut.

I slutet av The Book of Boba Fett återförenas Djarin faktiskt med Fennec Shand (Ming-Na Wen), och Djarin lovar att ansluta sig till Boba Fetts kamp, vilket leder till handlingen Boba Fett-Pyke Syndicate. Djarin påpekar dock att han först måste “besöka en liten vän”. Avsnittet kopplar tydligt samman de två serierna, och vissa tittare påpekade till och med att det var mer ett Mandalorian-avsnitt än ett Boba Fett-avsnitt. Din Djarins introduktion i serien bör dock hjälpa till att föra saker och ting framåt i The Book of Boba Fett efter en till stor del reflekterande säsong som varit tung av Boba Fetts flashbacks. Om det görs på ett bra sätt bör Djarins inblandning i Boba Fetts berättelse också hjälpa båda serierna att gå vidare från Grogu, vilket förhoppningsvis gör att hans oundvikliga återkomst ligger längre fram i tiden.

Grogu, även om han är mycket populär bland fansen, bör återvända till Star Wars på ett känsligt sätt, särskilt med tanke på omständigheterna kring hans jedi-utbildning. Grogus återkomst i Boba Fetts avsnitt 6 kan kännas lite förhastad, men serien antyder ändå att den kommer. Oavsett när han återvänder har Star Wars saker att tänka på om det ska vara någon betydelse att Grogu kommer tillbaka. Det finns utan tvekan en stark kemi mellan Grogu och Djarin som i hög grad påverkade publikens mottagande av The Mandalorian. Icke desto mindre kommer hur Star Wars hanterar Grogus återkomst att påverka karaktären, The Mandalorian och The Book of Boba Fett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *