Allt vi vet om We Own This City Säsong 2

we own this city wayne jenkins

The Wire-skaparen David Simons We Own This City var en miniserie i sex avsnitt, men kommer showens dramatisering av “kriget mot drogerna” att få en andra säsong?

Även om We Own This City är en fristående “coda” till David Simons tidigare serie The Wire betyder det inte nödvändigtvis att det inte kommer att bli en andra säsong av det framgångsrika kriminaldramat. We Own This City fick nästan allmänt beröm efter att ha sänts på HBO och erbjöd en kompromisslöst dyster titt på dagens polisarbete.

Miniserien i sex avsnitt skildrade den korta historien om Baltimores ökända och korrupta Gun Trace Task Force. Liksom skaparen David Simons tidigare serie The Wire, tog We Own This City en fragmenterad titt på Baltimores sociala struktur och fokuserade på stadens korrupta offentliga tjänstemän, poliser och specialstyrkor. Men till skillnad från The Wire var We Own This City baserad på en fackbok med samma namn av Justin Fenton.

Som sådan hade miniserien en naturlig början och avslutning jämfört med The Wire’s öppna struktur och We Own This City’s sex avsnitt komprimerade effektivt bokens berättelse till en fristående säsong. Eftersom We Own This City är baserad på en bok skulle det vara rimligt för tittarna att gissa att serien inte kommer att få någon andra säsong. Detta antagande förstärks av slutet på We Own This City säsong 1, där de flesta av seriens huvudpersoner sattes i fängelse. Det finns dock mer än så i historien.

Är We Own This City säsong 2 förnyad?

Jon Bernthal

Det är ännu inte klart om We Own This City har förnyats för en andra säsong hos HBO eller inte, men det verkar osannolikt att det kommer att ske. Om serien skulle få en andra säsong skulle We Own This City säsong 2 behöva fokusera på nya karaktärer, men detta var aldrig ett problem för dess andliga föregångare The Wire, som bytte ut kärnbesättningen när varje ny säsong fokuserade på en ny aspekt av stadslivet. We Own This Citys förhållande till verkligheten skulle dock göra detta till en större kreativ utmaning eftersom många av karaktärerna har motsvarigheter i verkligheten på ett sätt som The Wire aldrig behövde ta hänsyn till.

Vad har sagts om We Own This City säsong två?

we own this city

I en artikel i Vulture hävdade man självsäkert att We Own This City inte skulle återkomma och baserade antagandet på David Simons språkval vid seriens New York-premiär. Argumentet bygger på att Simon sa att serien fungerar som en “coda” till The Wire snarare än en uppföljare, och författaren påpekade att traditionellt sett finns coda för att lägga till en bit till ett färdigt verk och ge ett definitivt avslutande kapitel. Detta val av formulering, tillsammans med beslutet att marknadsföra We Own This City som en miniserie snarare än en vanlig serie, gör att en förlängning verkar mindre trolig.

We Own This City säsong 2: Det Finns Mer att Berätta

we own this city 2

Det faktum att We Own This City skulle kunna ses som ett slut på Simons The Wire-historia betyder dock inte att det kommer att bli så. Även om rättegångsresultaten visas och huvudpersonerna för det mesta hamnar i fängelse är hela syftet med We Own This City att illustrera det faktum att det så kallade “kriget mot drogerna” aldrig tar slut eftersom de institutioner som stöder konflikten är korrupta. Att avsluta serien genom att sätta de “onda killarna” i fängelse går emot budskapet i Simons serie (och, i mindre utsträckning, dess föregångare The Wire), som är att storskalig systemförändring inte kommer från en dramatisk narkotikaresa eller en uppsättning högprofilerade arresteringar. Ytterligare historier som utspelar sig i Baltimore och som fortsätter att utforska korruption och institutionell förruttnelse skulle vara ett smart sätt att utvidga universumet på ett naturligt sätt.

We Own This City säsong 2 förutspått releasedatum

we own this city säsong 2

Även om det fortfarande är oklart om We Own This City säsong 2 kommer att ske eller inte, innebär det faktum att The Deuce och The Plot Against America båda har nått sitt slut att Simon skulle vara fri att arbeta på ytterligare en säsong av serien. Med detta i åtanke skulle We Own This City säsong 2 eventuellt kunna komma så tidigt som våren 2023 om den skulle göras. För att detta ska kunna ske måste We Own This City säsong 2 dock hitta ett sätt att utvidga miniseriens berättelse på ett sätt som känns passande för de verkliga personerna som är inblandade, samtidigt som den inte längre är så nära knuten till deras specifika berättelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *